• Novinky

          • DofE na našej škole

          • Od septembra 2018 je naša škola zapojená do projektu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE). Je to komplexný rozvojový program fungujúci v 140 krajinách po celom svete, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote.

            V programe DofE si mladí ľudia stanovujú individuálne ciele a výzvy v troch oblastiach (talent, šport a dobrovoľníctvo) a na ceste k ich splneniu posilňujú svoju zodpovednosť a vytrvalosť, poznávajú a prekonávajú sami seba a získavajú nové zručnosti, užitočné pre ďalší akademický aj pracovný život. Zapojením sa do programu sa navyše stávajú súčasťou medzinárodnej komunity.

            V školskom roku 2022/2023  sa do bronzovej úrovne zapojilo 13 študentov, do striebornej úrovne 2 študenti a 1 študentka začala pracovať na dosiahnutí najvyššej zlatej úrovne.

            Okrem plnenia individuálnych výziev si naplánovali a zrealizovali aj dobrodružné expedície v oblasti Chočských vrchov, Malej Fatry a Liptova.

            Veľkým povzbudením pre Dofákov bolo aj stretnutie s Michaelou Musilovou ambasádorkou programu DofE na Slovensku, ktorej aj tento program pomohol k vysnívanej práci v NASA.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje